dimecres, 3 de desembre de 2008

NIGHT OF THE LIVING DEAD a Sitges' 71

per Professor Spontex

Image Hosted by ImageShack.us


Miraculosament, arriba la edició espanyola en blu-ray d'una de les pel.lícules de capçalera d'aquest blog: "Night of the Living Dead". Sorprenent, no sols perque aquesta edició serà pràcticament idèntica a la anglesa, sinó perque en un mercat encara per explorar en aquestes terres com és el de l'alta definició, algú s'aventure a editar un títol tan poc comercial.

Al Festival de Sitges d'enguany vam assistir a la projecció de "One for the Fire" (també inclòs a l'esmentat blu-ray), documental sobre la creació de la pel.lícula que li feia homenatge en el seu 40 aniversari. Recomanable, sobretot si el veus acompanyat dels protagonistes en persona, com era el cas d'aquell dia...
I a col.lació del festival us porte un document històric. Ahir vaig començar a revisar un recopilatori de la revista "Terror Fantastic", mítica publicació espanyola de principis dels 70 que un gran amic em va regalar fa uns anys, i em vaig trobar amb una notícia curiosa.

A la crònica del festival del 71, redactada pel realitzador Juan Tebar, es fa referència a la presentació oficial de "Night of the living dead" i a la curiosa reacció del públic assistent a la projecció. No té desperdici. Per a donar-vos millor ambientació us he escanetjat la pàgina original:

Muertos vivos y vivos bastante peligrosos